Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédségre számíthatnak az utómunkálatok során is

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2024. szeptember 25. 8:17

A Magyar Honvédség elsődleges feladata hazánk fegyveres védelme – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban, hozzátéve, hogy az árvízi védekezésben hivatásos és területvédelmi tartalékos katonáink megmutatták, a „Szeretem, megvédem!” jelszó tartalmát.

index_900

A miniszter megköszönte az elöljárók, a hivatásos és területvédelmi tartalékos katonák példaértékű kiállását, kitartását és a szolgálat teljesítését.

Kiemelte, hogy 17 helyszínen teljesítettek szolgálatot a Magyar Honvédség alakulatai: gátat építettek és erősítettek, illetve járőröztek.

A katonák több mint 900 ezer homokzsákot töltöttek meg és több száz szárazföldi technikai eszközt, köztük PTSZ M lánctalpas kétéltű járműveket vonultattak fel.

A katonák, ha kellett besegítettek a lakosság szállításába, valamint a Magyar Honvédség két helikoptert is a védekezés szolgálatába állított.

A feladat még nem ért véget, a Magyar Honvédségre számíthatnak az utómunkálatok során is – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

CímkékÁrvíz 2024