Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A mindennapok hősei Zánkán

Szöveg: Halmos B. Ágnes | Fotó: Pintér Ákos |  2024. július 25. 8:07

A honvédelem élményét szeretnénk bemutatni a fiataloknak a honvédelmi nevelési, honvédelmi ifjúsági programokon keresztül, legyen szó az Erzsébet-táborokról, a Rákóczi Szövetség táborairól, vagy a saját honvédelmi táborainkról - mondta dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Zánkai Erzsébet-táborban július 24-én megrendezett Hősök Napján.

Az idei évben 4500 főt látunk vendégül a honvédelmi táborokban, közel 20 tematikával, a balatoni Erzsébet-táborokban pedig nyaranta sok tízezer gyermek honvédelmi nevelését kezdjük el a bemutatókkal – összegezte a helyettes államtitkár.

A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvány együttműködése még 2017-ben kezdődött, azóta a katonáink állandó résztvevői a Zánkai Erzsébet-táborban minden turnus számára megrendezett Hősök Napján – hangsúlyozta dr. Czermann János.

20240724_Zánka - Erzsébet tábor hősök napja_PAKO_-19

A helyettes államtitkár az idei programról elmondta, hogy új elemmel bővült, hisz az MH Sportszázad katonái a sportprogram mellett az olimpiai eszmét is népszerűsítik az általános iskolás korosztály körében.

Pár nappal a párizsi olimpia kezdete előtt „válogatott ökölvívóink jöttek, akik a gyerekeket próbálják mozgásra ösztökélni, valamint bemutatót is tartanak számukra az ökölvívás rejtelmeiről” – mondta el Stadler Ádám hadnagy, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság beosztott tisztje. A sportszázad bokszgyakorlatai mellett a Honvédelmi Sportszövetség is kitelepült a zánkai tábor strandjára – ők akadálypályával és lézerharccal igyekeztek felkelteni a gyerekek érdeklődését a honvédelem iránt.

Ahogy azt Darabánt Judit, az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvány kommunikációs igazgatója a honvedelem.hu-nak elmondta, a Hősök Napja évek óta a legkedveltebb programok közé tartozik az Erzsébet-táborokban.