Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A mozgás a katona lételeme!

Szöveg: Illyés Edit, Juhász László |  2008. szeptember 5. 13:10

Alakulat-szintű katonai háromtusa bajnokságokat rendeztek a héten két helyőrségben is. A debreceni lövészdandárnál és a szentesi műszaki zászlóaljnál több tucatnyian álltak rajthoz a versenyszámokban.

Háromtusa bajnokságot rendezett a debreceni MH 5. Bocskai István
Lövészdandár katonái számára szeptember 4-én a hajdúhadházi lőtéren.

A megmérettetést Bárány Zoltán alezredes, a dandár törzsfőnök-helyettese nyitotta meg. Kiemelte, hogy a katonai szervezet fokozott leterheltsége mellett kerül megrendezésre a verseny, ugyanis az alakulat nagy része már a Bevetési Irány 2008 gyakorlaton teljesíti feladatait. Ennek ellenére megvalósult a verseny, ami azt példázza, hogy a dandár elkötelezett a sport, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód mellett.

Végezetül a katonáknak balesetmentes végrehajtást és sok sikert kívánt.
A versenyzők gépkarabély lövészetben, kézigránátdobásban és 3000 méteres futásban mérhették össze erejüket három kategóriában: a 35 év feletti férfiak, a 35 év alatti férfiak és nők versenyeztek egymással.

Hasonló versenyt rendeztek egy nappal korábban Szentesen is. A mozgás, a sport a katona lételeme – ez volt a mottója az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj dóvi lőterén szeptember 3-án megtartott „zászlóalj háromtusa bajnokságnak".
A különböző kor és nembeli kategóriákba a zászlóalj minden alegysége indított versenyzőt. Az igazán katonás megméretés precízen és látványosan berendezett pályán, gépkarabély lövészetből 200 méterre elhelyezett célra, kézigránát cél és távdobásból, és 3000 méteres felszereléses futásból állt.

A homokos talajon a versenyzők tűrőképességét a feladatokon kívül jelentősen próbára tette még az időjárás „kellemes melege". A jó hangulatú versenyzést azonban sem a hőség, sem felszerelés cipelése nem tudta elvenni és ez megmutatkozott a versenyzők eredményeiben is.