Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A múlt értékei

Szöveg: G.I. |  2010. október 26. 13:36

Ez az ünnep jelképe a függetlenségnek az összefogásnak és a szabadság iránti vágynak – hangzott el az MH Támogató Dandár október 23-i ünnepségén. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napjára emlékezett az alakulat meghívott és berendelt állománya október 21-én a Petőfi laktanyában.

A levezető elnök, Pristyák János mérnök ezredes elmondta: fontosnak tartja ezt az ünnepet, hiszen ez a szabadságvágynak, a függetlenségnek és az összefogásnak a jelképe. A XX. század jelentős történelmi eseményéről az ünnepi beszédben emlékeztek meg. Az 1956-os forradalom előzményeit, történéseit elevenítették fel. Azokról a hősökről szóltak, akik egy igazságosabb, élhetőbb társadalmat akartak teremteni. A zsarnoki hatalommal, valamint a szovjet csapat erejével szemben már nem tudott felülkerekedni a nemzeti egység, az összetartás. Minden magyar ember számára azonban ezek az események tanúsággal szolgáltak.

A beszédeket követően Horváth Ferenc dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka szolgálati érdemjeleket, honvédelemért kitüntető címeket, tiszti, tiszthelyettesi és legénységi szolgálati jeleket, okleveleket, valamint névre szóló emléktárgyakat adott át. Dr. Homozi András Levente, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum nevelési igazgató helyettese megjutalmazta a Híradók Napja alkalmából megrendezett távírász verseny első három helyezettjét. Az ünnepség a MH TD Központi Zenekar előadásával fejeződött be.

1595909146
1595909146
 

Fényképezte: Szabó Lajos zászlós