Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A rakétaezrednél is megemlékeztek október 23-ról

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2010. október 26. 14:19

Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire. A Művelődési Otthon színháztermében a csapatzászló fogadása, majd a Himnusz eléneklése után Kovács Ferenc mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezt követően Szabó Ernő alezredes ünnepi beszédében kiemelte: „emlékezünk arra az alig két hétre, amely sok mindent megváltoztatott, arra a napra, melynek dátumát sokáig kimondani sem volt szabad. Az 1956. október 23-án kitört felkelés kezdetét jelentette egy máig ható folyamatnak, a polgári demokratikus átalakulásnak."

– Október 23-a a magyar nemzet szabadságünnepe. Ezt a napot mi magyarok tettük ünneppé. Nem örököltük, nem kaptuk, hanem teremtettük… – mondta az alezredes.

A köszöntőt követően az elismerések átadására került sor. Többek között az állománygyűlésen vehette át az ötvenedik születésnapja alkalmából, a honvédelmi miniszter által adományozott dísztőrt Glatzné Vida Beatrix zászlós.

Az elismerések átadását követően a személyügyi főnök kinevezési és előléptetési parancsokat hirdetett ki, majd az ünnepég a Szózattal, majd a csapatzászló elvonulásával fejeződött be.