Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A múlt és a jövő egy napon

Szöveg: Juhász László |  2009. március 26. 15:28

Visszatekintünk, és előre megyünk. Ennek szellemében tartották meg a napokban Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnokának 2008. évi értékelő és 2009. évi feladatszabó értekezletét. A rendezvényen részt vett Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Az értekezleten Nyers József mérnök ezredes a zászlóalj parancsnoka értékelte az alakulat 2008. évi tevékenységét. Kiemelte, a zászlóalj személyi állománya előtt sok feladat volt az elmúlt évben, melyeket sikeresen megoldottak. Kiképzések, felkészítések, gyakorlatok, személyügyi, hadműveleti, logisztikai tevékenységek, és még sorolhatnánk a szakágakat, részletes értékelésre kerültek.

Fontos volt a városi, társadalmi kapcsolatok erősítése, melynek kapcsán a zászlóalj munkája elismeréséül, a múlt évben, alakulatzászlót kapott Szentes város önkormányzatától.

Előre tekintve, a parancsnok a 2009-es évre feladatot szabott az állomány számára. Fő hangsúlyt kell fektetni a nemzetközi kötelezettségeink teljesítése mellett, a kiképzési tevékenységek végrehajtására, hiszen a Magyar Honvédség éves gyakorlata a műszaki zászlóalj tevékenységére fog épülni.

Ezt követően Benkő Tibor altábornagy elmondta, a múlt év feladatai alapján, a zászlóalj nagyon tisztességes és becsületes munkát végzett, melyről elismeréssel kell szólni. Megköszönte a lelkiismeretes munkát, és ismertette elvárásait a zászlóaljjal, a személyi állománnyal szemben.

1595885416
 

Az állománygyűlés után megrendezett sajtótájékoztatón Benkő altábornagy hangsúlyozta: 2009. év egyik feladata emberközpontúbbá tenni a Magyar Honvédséget, ahol első számú érték az ember, maga a katona. Kérdésekre válaszolva kiemelte: azok a szakmai ismeretek és a technikai eszközök, mellyel rendelkezik a zászlóalj, olyan képességek, melyekre szükség van, ezek a képességek nélkülözhetetlenek, ezért kiemelt helyen és feladattal kell kezelni a műszaki zászlóaljat.

Nyers ezredes ismertette a sajtó képviselőivel az alakulat fontosabb rendezvényeit, mint például az áprilisban megrendezendő műszakiak napja, vagy a májusra tervezett zenekari fesztivál, melyek nyitottak lesznek a szentesiek számára is.