Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A munkaerőhiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 12. 10:46

A Széchenyi 2020 programban meghirdetett, GINOP-5.3.5 számú, a „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című pályázati felhívás keretében konzorciumban támogatásban részesült a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet, „A munkaerőhiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” elnevezésű GINOP-5.3.5-18-2020-00162 azonosító számú, közel 50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású pályázata. A projekt megvalósulásának időszaka: 2021.02.01-2022.03.31.

szechenyi 2020

„A munkaerőhiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projekt célja a jól képzett, az új kihívások szakszerű kezelésére megfelelően felkészített katonai és honvédségi alkalmazotti állomány utánpótlásának folyamatos biztosítása, a fiatalok megszólítása, tájékoztatása, pályára irányítása és pályán tartása, a jelentkező munkaerő-hiány csökkentése és az ágazat széles körű társadalmi megbecsülésének elősegítése.

A projekt közvetlen célcsoportját a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” nemzetgazdasági ágazatban lévő munkáltató(k) és jogviszonyban állók, érdekképviseleti szervezetek, fiatalok, pályaválasztás előtt állók, toborzással elérhető személyek alkotják továbbá a katonai életpályát követő idősebb korosztály tapasztalatai is beépülnek a megvalósítás fázisaiba.

A projekt Magyarországon a kevésbé fejlett régiók - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl - területén valósul meg, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. A projekt elsődleges megvalósítási helyszíne Szolnok (5000 Szolnok, Szigligeti út 6. Fsz/4.).

A fejlesztés eredményeként a munkaerőpiacra belépő fiatalok honvédelmi pályaorientációját segítő tájékoztatók, ismertetők, tanácsadások megvalósításával erősítjük a szervezet iránti elkötelezettséget, növeljük az ágazati érvényesülés és tudásanyag-szélesítés színterét. A munkáltató(k) számára a projekt megvalósulása - ismeretátadó és bővítő hatásaként - hozzájárul a katonai életpálya népszerűsítéséhez, a toborzáshoz, a létszám-megtartáshoz, a munkavállalói elköteleződés megteremetéséhez valamint a hatékonyság növeléshez.

A projektről bővebb információt a www.liganet.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Czövek János - projektmenedzser
Elérhetőség:
Telefonszám: 36-1-321-52-62
E-mail cím: [email protected]