Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kontingensváltás Szarajevóban

Szöveg: Kardos László százados | Fotó: Dr. Schmidt Gergely László hadnagy |  2021. március 12. 8:16

Az Európai Unió és Magyarország zászlaja mellé - a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred zászlójának helyére - a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred lobogója került a szarajevói Butmir táborban tartott átadás-átvételi ceremónián, március 5-én.

EUFOR (2)

Az átadás-átvételi bizottságok munkáját követően ünnepélyes keretek között tartották meg a kontingensparancsnoki átadás-átvételt.

A zászló le- és felvonási ünnepséget megtisztelte jelenlétével Baráth Ernő dandártábornok, az EUFOR parancsnokság törzsfőnöke, Csuka József ezredes, a NATO parancsnokság törzsfőnöke, valamint Bogya Sándor főtörzszászlós, az EUFOR vezénylőzászlósa. A Himnusz elhangzása után, Baráth dandártábornok ünnepi beszédében megköszönte az MH EUFOR Kontingens 24. váltásának áldozatos munkáját, helytállását, a hatékony együttműködést, valamint sikeres és eredményes munkát kívánt az új kontingens katonáinak. Ezt követően az alakulat zászlók le, illetve felvonása következett.

EUFOR (4)

Az ünnepség folytatásaként az EUFOR Parancsnokság törzsfőnöke elismeréseket, emléktárgyakat, emlékérmeket, illetve okleveleket adott át a külföldi szolgálat befejezése alkalmából.

A Szózat elhangzása után a jegyzőkönyv aláírására szűkebb körben került sor, ahol az átadó és az átvevő kontingensparancsnok Baráth Ernő dandártábornok előtt „szentesítették” aláírásukkal a váltást.