Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Raptor pilóták kiképzését segítik a T-38-asok

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 17. 19:28

Az Egyesült Államok Légierejének Tyndall-ban lévő bázisa két T-38 Talon típusú repülőgéppel gazdagodott. Ezzel a típussal hatják majd végre a szimulált ellenséges gépek elleni feladatokat az F-22 Raptor pilóták képzése során. Tyndall keletre fekszik Panama városától, otthont adva 325. Vadász Ezrednek, akik a Raptor pilóták kiképzését biztosítják a légierő számára.

A T-38-ast általában leendő vadászpilóták kiképzésére használják, de ennek ellenére nem lehet rá mondani, hogy egy „lassan repülő, könnyű célpont", azaz a pilóták által használt kifejezéssel élve, „DUCK" lenne.

A Talon egy kisméretű, fürge vadászgép, két, utánégetős hajtőművel felszerelve, amelyek lehetővé teszik a hangsebesség átlépését is.

A hajózók körében csak „Homesick Angel"-nek („Hazavágyó Angyalnak") becézett gép, nagyon jól manőverezhető is. Néhány ország légierejében a fegyverzettel is felszerelt Talonok harci feladotokat is ellátnak. A T-38-as legfőbb előnye a kis üzemeltetési költség, amely töredéke egy nagyobb, többképességű tipusnak.

A Tyndall-i bázison a Talonok repülik majd a célt a nagy hatótávolságú radar- és fegyverzet-alkalmazások során az F-22-es pilóták számára. 2012 őszéig további húsz T-38 Talon érkezik majd a bázisra.