Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A ROLE-2 egészségügyi komplexum telepítését gyakorolták

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvételei |  2022. július 13. 17:54

A ROLE-2 egészségügyi komplexum eddig beszerzett elemeinek telepítését gyakorolta az MH Egészségügyi Központ állománya az éves kötelező tábori kihelyezési hét során.

tábori_MHEK (6)

A komplexum még nem teljes, a további részegységek jövőben tervezett beszerzésével válik alkalmazhatóvá. A Magyar Honvédség egészségügyi ellátási képességeinek fejlesztése céljából vásárolt egységben az orvosok és a szakdolgozók harctéri körülmények között is képesek lesznek komplex beavatkozások végrehajtására.

A mobilkórház jellegéből adódóan gyorsan telepíthető, moduláris felépítésű, sebészeti képességgel rendelkező objektum hibrid rendszerű, azaz  konténereket és alumínium vázas sátrakat egyaránt tartalmaz.

tábori_MHEK (4)

A tábori kihelyezési hét során az egészségügyi katonák begyakorolták a kórházkomplexum telepítését, az eddig beszerzett műszerek elhelyezését, a logisztikai biztosítás módszerét. A kiképzést meglátogatta dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke. „A katonaegészségügy ezzel a beszerzéssel egy modern, jövőbemutató képességre tesz szert. Az a feladatunk, hogy az összes hiányzó egységet, a hozzá tartozó orvosi műszereket beszerezzük, megtaláljuk hozzá az állományt, akiket kiképezünk és szinten tartunk” - mondta.