Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Sikorsky modernizálná az indiai Sea Kingeket

Szöveg: JETfly |  2011. január 4. 19:56

Az amerikai Sikorsky vállalat a napokban felajánlotta az indiai haditengerészetnek, hogy modernizálná hat darab UH-3 Sea King típusú helikopterüket. A modernizáció költségeiről egyelőre nem szivárgott ki információ. A Sikorsky azt nyilatkozta, hogy az indiai védelmi minisztérium eldöntheti, hogy a modernizációt közvetlen szerződéssel, vagy akár az Amerikai Egyesült Államok Külföldi Katonai Eladások (US Foreign Military Sales – FMS) keretein belül rendelik meg.

A modernizációs programnak köszönhetően a forgószárnyasok üzemidejét 9000 órára tolnák ki, ezen kívül új hajtóműveket, avionikát, valamint új, megerősített törzselemeket kapnának, továbbá végrehajtanák rajtuk a teljes ipari nagyjavítást. Az indiai vezetés a megkeresésre még semmilyen formában sem reagált.

Az indiai haditengerészet még 2007-ben szerzett be néhány Sea Kinget az Egyesült Államoktól az Austin-osztályba tartozó USS Trentonnal együtt, melynek az indiai neve később az INS Jalashwa lett. Az üzlet értékét megközelítőleg 50 millió dollárban állapították meg. A Sea Kingeket India használtan vásárolta meg, ugyanis a helikopterek előtte az Egyesült Államok Haditengerészeténél szolgáltak, egészen a 1980-as évek elejétől. Jelenleg az INS Jalashwa, valamint a Sea Kingek is az indiai Vishakhapatnam haditengerészeti bázishoz tartoznak.

1595912165