Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A sport és a honvédség összetartozik

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. május 7. 9:28

Egy csapatot alkotva indult el a XVII. NN Ultrabalaton futóversenyen dr. Böröndi Gábor altábornagy és dr. Schmidt Ádám május 6-án, szombaton. A Honvéd Vezérkar főnöke a Balatonfüredtől Aszófőig tartó hét kilométeres első szakaszt teljesítette, majd őt váltotta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a Fövenyesig tartó négy és fél kilométeres távon.

„Szerintem a példamutatás nagyon fontos! Ha arról beszélünk, hogy a sport meg a honvédség összetartozik és fontosnak, kiemeltnek tartjuk a sportot, akkor nem lehet, hogy a Vezérkar főnöke azt mondja »fussatok«, hanem azt mondja, „akkor »én is futok!«” – fogalmazott dr. Böröndi Gábor altábornagy az Ultrabalatonon való részvétele kapcsán. A Honvéd Vezérkar főnöke hozzátette: rendszeresen sportol, ám nem a futás, hanem a crossfit a kedvence, hiszen e sportág folyamatosan újabb és újabb kihívások elé állítja.

IMG_0127

Dr. Schmidt Ádám hangsúlyozta: nagy öröm és büszkeség az államtitkárság számára, hogy a Honvédelmi Minisztérium kötelékén belül dolgozhatnak, hiszen „rengeteg közös pont van a katonák és a sportolók között, illetve a honvédelem és a sportirányítás között.” Mint fogalmazott, az idén megrendezendő atlétikai világbajnoksággal is minél több honfitársat szeretnének arra biztatni, hogy aktívan sportoljanak. A sportért felelős államtitkár hozzátette: néhány hónappal ezelőtt. a Magyar Honvédség százhetvenöt éves múltja előtt tisztelgő kihívás részeként egyedül teljesítette a kijelölt távot, „ehhez most még utólag hozzáteszek egy kicsit, úgyhogy nagy büszkeség, hogy részt vehetek ebben a váltóban.”

IMG_0135

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium állományából is több csapat képviselteti magát a futóversenyen, köztük a tavalyi év nyolc fős női csapatai közül első helyen végző G.I. Jane formáció, amely idén hat fővel indult el: Mórocza Agnes alezredes, dr. Staskó Julianna őrnagy, Szabó Tícia főhadnagy, Szilágyiné dr. Tóth Tímea köztisztviselő, Papp-Büki Gréta főhadnagy, illetve Bodnár Zsuzsanna hadnagy alkotják a csapatot. A Honvéd Vezérkar főnökével egy csapatban futott a Magyar Honvédség toborzókampányának két arca, Pálinkás Szilveszter főhadnagy és Rozs Gergely hadnagy is.