Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

sportért felelős államtitkár

zászlófelvonás_index

A szabadság ünnepe: felvonták a nemzeti lobogót

2023. március 15. 12:42

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke jelenlétében vonták fel hazánk nemzeti lobogóját március 15-én, az Országház előtt.

dopping1

Schmidt Ádám: Magyarország elkötelezett a doppingellenes harcban

2023. március 9. 18:57

Magyarország elkötelezett a doppingellenes harcban - jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki március 9-én, csütörtökön Budapesten vendégül látta Witold Bankát, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnökét.

futás_index

175 év, 175 kilométer

2023. március 7. 17:28

Idén 175 éves a Magyar Honvédség, amely a jeles évforduló alkalmából izgalmas kihívást hívott életre mindazok számára, akik április 7-éig – Mészáros Lázár hadügyminiszterré kinevezésének évfordulójáig – vállalják, hogy egyénileg vagy csapatban lefutnak 175 kilométert. E kihívás alkalmából állt rajthoz Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke március 7-én, a margitszigeti futókör kezdőpontján.

NVESZ-gála (4)

Hatvankilenc kiemelkedő sportolót díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség

2023. február 22. 12:50

Kimagasló 2022-es teljesítményük elismeréseképpen 39 sportág 69 versenyzőjét díjazta hagyományos évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágak ernyőszervezete, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) február 21-én.

SOSZ_Gála (nyitó)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a sport az élet alapkiképzése, közös értékei vannak a honvédelemmel

2023. február 18. 8:32

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint jó döntés volt a kormány részéről, hogy nemzetstratégiai ágazatnak nyilvánította a sportot, amely tulajdonképpen az élet alapkiképzése, és számos közös értéke van a honvédelemmel. A honvédelmi miniszter ezt a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) február 17-ei, péntek esti hagyományos jótékonysági bálján mondta, ahol ő adta át a díjat a 2022-es év egyesületi rangsorában élen végzett Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének, Nyíri Zoltánnak.

CER_0677

M4 Sport-Az Év sportolója gála az Operaházban

2023. január 9. 22:50

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

sajtótáj_sport_index

A magyar sport kiemelt stratégiai ágazat

2022. november 10. 21:35

Sajtótájékoztatón számolt be az új magyar sportirányítás első időszakáról dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, illetve Schmidt Gábor, a tárca sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára Budapesten, a Magyar Sport Házában, november 10-én, csütörtökön.

Honvéd_Kadét_konferencia_index

A honvédelmi nevelés egyik napja

2022. szeptember 30. 18:44

Budapesten, a Puskás Arénában rendezték meg az idei Honvéd Kadét Konferenciát szeptember 29-én, csütörtökön. A rendezvényen - mások mellett - részt vett dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Zsiga Tamás László, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, illetve dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Honved_Kadet_Konferencia_20220929_13 copy

A sportot és a honvédelmet a fegyelem és a kitartás köti össze

2022. szeptember 29. 22:00

A negyedik alkalommal megtartott Honvéd Kadét Konferenciának a budapesti Puskás Aréna adott otthont szeptember 29-én, csütörtökön. A rendezvény célja az volt, hogy összegezze a Honvéd Kadét Program eddig megvalósult és jövőbeli feladatait, illetve megvizsgálja a hazafias és honvédelmi nevelés komplex feladatrendszerét.

Puskás_index

20 éve viseli Puskás Ferenc nevét a nemzeti stadion

2022. augusztus 23. 6:59

A Puskás Aréna névadásának huszadik évfordulójára emlékeztek augusztus 22-én, hétfőn. Az eseményen részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.