Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

sportért felelős államtitkár

sajtótáj_sport_index

A magyar sport kiemelt stratégiai ágazat

2022. november 10. 21:35

Sajtótájékoztatón számolt be az új magyar sportirányítás első időszakáról dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, illetve Schmidt Gábor, a tárca sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára Budapesten, a Magyar Sport Házában, november 10-én, csütörtökön.

Honvéd_Kadét_konferencia_index

A honvédelmi nevelés egyik napja

2022. szeptember 30. 18:44

Budapesten, a Puskás Arénában rendezték meg az idei Honvéd Kadét Konferenciát szeptember 29-én, csütörtökön. A rendezvényen - mások mellett - részt vett dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Zsiga Tamás László, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, illetve dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Honved_Kadet_Konferencia_20220929_13 copy

A sportot és a honvédelmet a fegyelem és a kitartás köti össze

2022. szeptember 29. 22:00

A negyedik alkalommal megtartott Honvéd Kadét Konferenciának a budapesti Puskás Aréna adott otthont szeptember 29-én, csütörtökön. A rendezvény célja az volt, hogy összegezze a Honvéd Kadét Program eddig megvalósult és jövőbeli feladatait, illetve megvizsgálja a hazafias és honvédelmi nevelés komplex feladatrendszerét.

Puskás_index

20 éve viseli Puskás Ferenc nevét a nemzeti stadion

2022. augusztus 23. 6:59

A Puskás Aréna névadásának huszadik évfordulójára emlékeztek augusztus 22-én, hétfőn. Az eseményen részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Puskas_Ferenc_Arena_nevado_unnepseg (7)

Húsz éve viseli Puskás Ferenc nevét a nemzeti stadion

2022. augusztus 22. 21:10

A legnagyobbaktól megtanulhatjuk azt is, hogy hibázni lehet, ugyanis a győzelem azon is múlik, hogy képesek vagyunk-e újra nekifutni és kijavítani hibáinkat – mondta dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a Puskás Aréna névadó ünnepségének huszadik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen augusztus 22-én, hétfőn, Budapesten. Az ünnepségen mások mellett részt vett Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

Cselgáncs_átvett (10)

Olimpiai kvalifikációs Grand Slam-verseny Budapesten

2022. július 10. 9:34

„A judo több, mint sport: filozófia, életfelfogás. A judo szellemisége - hasonlóan több más keleti harcművészethez - tiszteletre, alázatra és önfegyelemre nevel, valamint biztosítja a test és a személyiség formálását” - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Budapesten megrendezett Olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen július 9-én, szombaton. Képgaléria!

MH_AA_kapott_vezetők (3)

Állománygyűlés a Magyar Honvédség vezető állománya részére

2022. július 8. 16:51

Bemutatkozott a Honvédelmi Minisztérium vezetése a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai és vezetőállománya részére július 8-án, pénteken, Szentendrén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a tárca államtitkárai - szakmai életútjuk mellett - szóltak a tárcában betöltött szerepükről, küldetésükről is.

jobb alsó másolata(3)

A sport továbbra is stratégiai ágazat marad

2022. június 29. 5:30

Történelminek nevezte dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a hazai sport támogatottságát június 28-án, kedden. A Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős Államtitkárságának bemutatkozó sajtótájékoztatóján az államtitkár és helyettese Schmidt Gábor ismertették elgondolásaikat és hitvallásukat.

20220628-sportAT  (2)

„A magyar sportot szolgáljuk”

2022. június 28. 20:40

„Történelmileg is egészen egyedülálló, ahogy 2010 óta a magyar kormány és a miniszterelnök úr is támogatja a sportot, a szakmát és a létesítményfejlesztést. A sport továbbra is stratégiai ágazat marad és azt gondolom, hogy ennek érdekében nekünk rengeteg tennivalónk lesz, hogy minél jobban használjuk ezt a lehetőséget” - ezekkel a szavakkal mutatkozott be a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős Államtitkársága június 28-án, kedden. A budapesti Puskás Arénában tartott rendezvényen dr. Schmidt Ádám államtitkár és helyettese Schmidt Gábor mutatták be elgondolásaikat a magyar sport szolgálatában.

sport_index

A sport nemesíti a lelket

2022. június 18. 13:12

Négy díjat kaptak a magyarok június 17-én, pénteken a Nemzetközi Fair Play Bizottság által megrendezett budapesti gálaesten. A rendezvényen díjakat adott át dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár.