Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Paralimpikonjaink sokat tesznek azért, hogy sportnemzetté váljunk

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Pintér Ákos |  2024. augusztus 14. 9:57

„Parasportolóink minden nap tanúbizonyságot tesznek a sportemberi és emberi tartásukról egyaránt, ezért okkal tekinthetünk példaképként rájuk" – fogalmazott Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a paralimpiai csapat eskütételén, a budapesti Eiffel Műhelyházban, augusztus 13-án.

Schmidt Ádám kiemelte: a paralimpiai játékok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen kezdetben huszonhárom nemzet képviseltette magát, Párizsban viszont már több mint százötven nemzet parasportolói küzdenek majd az aranyérmekért.

Beszédében Schmidt Ádám aláhúzta, a magyar paralimpikonok sokat tesznek a sportnemzetté válásért, hiszen megannyi magyar embert motiválnak helytállásukkal. A versenyeiket látva bizonyára sokan döntenek majd a mindennapi mozgás mellett, hiszen bebizonyosodik számukra, hogy semmit nem hozhatnak fel kibúvóként.

„Parasportolóink mellett a legnagyobb tisztelettel és hálával kell fordulnunk azok felé is, akik ezeket a remek versenyzőket nap mint nap elkísérik útjukon. Köszönet a szakembereknek, az egyesületeknek, a szövetségeknek, a Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársainak és természetesen köszönet a családtagoknak és a barátoknak is, akik szakmailag és emberileg is támogatják parasportolóinkat” – méltatta a sportolók segítőinek áldozatos munkáját a sportért felelős államtitkár.

20240813_Paralimpia - Eskü_PAKO_-5

Az eseményen átadták a Magyar Paralimpiai Bizottság díjait is. Halassy Olivér-díjat kapott Dani Gyöngyi, Kovács Ervin és Stettner Ferenc, Málnai István-díjat vehetett át Nagy József, Vigh Zsolt és Zemen János, a Plesa Istvánról elnevezett kitüntetésben részerült Bartos Adél, Csillag Ágnes és dr. Cserháti Péter, míg a Paralimpiai láng-díjat a Szerencsejáték Zrt. kapta, amely biztosítja, hogy idén először a paralimpikonok versenyeire is lehet majd fogadni.

Az ünnepségen mutatták be a magyar paralimpiai csapat hivatalos dalát, amely a „Perzselj fel!" címet kapta.