Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szabadság népe vagyunk!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyarok ma is bátran küzdenek, ha veszélyben a haza!

Szöveg: honvedelem.hu / Petróczy Levente | Fotó: Érdi Róbert, Veres Franciska |  2024. október 23. 10:37

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján, október 23-án, a budapesti Kossuth Lajos téren.

okt23zaszlo1

A nemzeti lobogót Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere, valamint dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke jelenlétében az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred katonái vonták fel az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 68. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségsorozat kezdetén.

Az eseményen közreműködött a Magyar Honvédség Központi Zenekara, a Honvéd Huszár Díszegység, illetve a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály is. Az ünnepélyes zászlófelvonást idén is több száz emlékező nézte végig.

okt23zaszlo2

„A szabadság népe vagyunk! Az 1956-os szabadságharcosok vére csörgedezik az ereinkben, ezért a magyarok ma is bátran küzdenek, ha veszélyben a haza!” – írta közösségi oldalán az emléknappal kapcsolatosan Szalay-Bobrovniczky Kristóf.