Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szentesi és az orosházi kórházat támogatta a műszaki ezred

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2022. december 27. 7:29

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái és honvédelmi alkalmazottai a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztály részére adtak át adományokat karácsony előtt.

JMF09714

A Vándorló Szeretet Karitatív Egyesület - amelynek egyik alapítója és számos tagja katona - kezdeményezésére és az alakulat vezetésének támogatásával adománygyűjtés indult az ünnepek előtt a Damjanich laktanyában, Szentesen. A befolyt pénzösszegből vásárolt édességeket, gyümölcsöket, mesekönyveket, plüss állatokat, foglalkoztató eszközöket, valamint gyógyászati és egészségügyi felszereléseket a műszaki ezred személyi állománya nevében, Szentesen Csurgó Attila ezredes, az alakulat parancsnoka adta dr. Tóth Edit osztályvezető főorvosnak és Vácziné Székely Gyöngyvér főnővérnek.

Az ajándék része volt a már meglévő ingyenes internethasználat további egy évre szóló meghosszabbítása, amit az MH EUFOR kontingens 25. váltásának jótékonykodása „keltett életre” az elmúlt évben.

Az orosházi kórház kis betegeinek és ápolóinak karácsonyfája alá is kerültek ajándékok, amiket Brezovai Zoltán főtörzsőrmester és Mészáros János zászlós adott át Papné Fehér Anita főnővérnek.