Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szépkorúakat ünnepelték

Szöveg: Kanyóné dr. Borku Csilla |  2010. október 5. 6:25

Az ENSZ Közgyűlésének kezdeményezésére, 1991 óta október első napja a hatvanon túliak ünnepe. Az elgondolás célja – miszerint a középpontba a méltóságteljes öregkort helyezzék –, megvalósult. Azóta egyre több településen, intézményben ünneplik a hatvanon túliakat. Például Debrecenben, a Kossuth laktanyában is.

Október elsejére, az idős emberek köszöntésére méltóképpen készült a debreceni székhelyű MH 5. Bocskai István Lövészdandár. Az ünnepi műsort a laktanyával együttműködési megállapodást kötött, Martonfalvi Lurkók Alapítványi Óvoda kisgyermekei nyitották meg, akik bájos műsorral szórakoztatták a megjelent vendégeket.
Ezután a dandár nevében

1595908230
Földesi András alezredes köszöntötte az időseket. Beszédében hangsúlyozta, „azon kell dolgoznunk, tevékenykednünk, hogy az idős emberekre évente ne csak egy napig irányuljon a figyelem. A szépkorúak az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van az évek során felgyűlt tapasztalataikra, szemléletmódjukra." Beszéde végén az alezredes mindenkinek jó egészséget, derűs életet kívánt, majd a Bocskai István Bajtársi Egyesület vezetőségének kezdeményezésére sor került az elismerések átadására.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Dr. Fekete Csaba rendőr dandártábornok, a Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka nevében Károlyi Tamás. őrnagy, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka nevében Földesi András alezredes adományozott okleveleket és ajándéktárgyakat a nyugdíjas éveiket töltő volt rendőrségi, illetve honvédségi dolgozóknak.

Az elismerések átadása után a debreceni Helyőrségi Zenekar kvintettjének műsora szórakoztatta az egybegyűlteket.
Majd Kosztolányi Dezső: Bölcsőtől a koporsóig című prózájából Kovács Zoltán törzsőrmester olvasott fel részleteket, amellyel sok szempárból csalogatott elő könnyeket.

Az ünnepi műsort Szarka János nyugállományú ezredes, a Bocskai István Bajtársi Egyesület elnökének köszönő beszéde zárta.
Az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepség egy finom ebéd elköltésével kötetlen beszélgetés mellett zárult.

1595908230
1595908230
1595908230
 

Fotó: Czinegéné Orosz Irén