Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szív, az ész és az összefogás

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 21. 9:33

„A katonai jogászok, illetve a szakterületen dolgozó honvédelmi alkalmazottak a szívük mellett az eszüket is a honvédelem ügye szolgálatába állították” – mondta dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára május 20-án, pénteken, Budapesten. Dr. Balogh András József kabinetfőnök egy rövid történetben arról beszélt, hogy a tudás sem mindig elég, összefogás és és együttműködés nélkül nem leszünk sikeresek.

20220520-jogi-es-igazgatasi-szolgalat-napja (2)

Szent Ivó, a Jogi és Igazgatási Szolgálat fegyvernemi (szakmai) napja, illetve a szolgálat ötven éves fennállása, valamint a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság huszonöt esztendős jubileuma alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen dr. Korom Renáta kiemelte: „A jogi szakma önmagában is kihívás; a honvédelem területén pedig hatványozottan az.”

20220520-jogi-es-igazgatasi-szolgalat-napja (16)

A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnökének meghívására – aki maga is korábbi jogi vezető – a honvédelmi ágazat korábbi jogi vezetői aktív szereplőként is részt vettek a rendezvényen. Az állománygyűlésen meghívottak így meghallgathatták a jogi szolgálat korábbi vezetői – így például Hende Csaba, dr. Urbán Géza nyugállományú dandártábornok, dr. Szendrei László, dr. Till Szabolcs ezredes, dr. Dankó István és dr. Sándorfi György volt főosztályvezetők, dr. Pap Gyula és Ács Tibor ezredes HVK és MHP volt jogi főnökei – anekdotikus visszaemlékezéseit. Perenyei Tamás, az MH HVK jogi irodájának volt vezetője és Földváry Gábor volt jogi helyettes államtitkár is meghívottak között volt, de ők külföldi út miatt nem tudtak jelen lenni.

20220520-jogi-es-igazgatasi-szolgalat-napja (10)

Ezt követően dr. Korom Renáta és dr. Balogh András József ezredes, a tárca kabinetfőnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nevében elismeréseket adtak át.

A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság elnöke, dr. Kádár Pál dandártábornok röviden ismertette a társaság eddigi negyedszázados fennállásának legfontosabb eredményeit, és ugyancsak elismeréseket adott át.