Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szolnoki helikopterbázisra látogattak a katonai attasék

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Nagy Gábor |  2022. március 24. 17:17

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tett látogatást a Budapesti Katonai Attasétestület (BMAC) tizenöt tagja március 24-én, csütörtökön. Az esemény célja az volt, hogy a delegáció tagjai mélyebb betekintést nyerjenek az alakulatok működési rendszerébe és feladataiba.

IMG_6242

A HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály által összeállított foglalkoztatási terv keretében a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék különböző intézményekhez, illetve alakulatokhoz látogatnak el, hogy jobban megismerjék a Magyar Honvédség munkáját. David Wiseman ezredes, a Budapesti Katonai Attasé Testület doyenje kérdésünkre válaszolva elmondta: az attasék számára megrendezett események segítik az országok közötti hatékony együttműködést.

IMG_6290

A katonai attasék Hajnik László ezredes, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály vezetőjének kíséretében utaztak a szolnoki Ittebei Kiss József hadnagy laktanyába, ahol az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis működési rendszeréről és feladatairól Réz Levente alezredes, az alakulat törzsfőnök-helyettese tartott előadást. Ezután az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárt Sánta Gábor ezredes, a dandár parancsnoka mutatta be.

Az előadásokat követően statikus bemutató keretében H145M típusú könnyű, többcélú katonai helikoptereket és kézifegyvereket láthattak a résztvevők, majd kipróbálhatták a harcászati- és a Mi-17-es szimulátort.