Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A társadalom és a honvédség kapcsolata

Szöveg: Mogyorós Marianna | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 24. 12:14

„A társadalom és a honvédség kapcsolata” címmel tartott előadást Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja, a nyíregyházi Jósa András Múzeum, valamint a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” című előadássorozat októberi rendezvényén.

20211021-Zsiga-ddtbk (2)

Zsiga Tamás dandártábornok egyebek mellett arról beszélt, hogy az elmúlt években egyre nyitottabbá vált a társadalom a honvédség iránt, mivel a migrációs válsághelyzet és a koronavírus-járvány kezelése is előtérbe helyezte a Magyar Honvédség munkáját. A katonák az emberek között mozogtak és végezték napi feladataikat, ezáltal a civilek jobban bepillantást nyerhettek mindennapjaikba.

Szólt arról is, hogy a társadalom felé a fő prioritás a honvédség iránti érzékenyítés, a honvédelmi nevelés, valamint a nemzeti értékek megőrzése, ehhez pedig az állami- és közigazgatási szervekkel, az önkormányzatokkal, a kulturális intézményekkel, a társadalmi és civil szervezetekkel, valamint az oktatási és nevelési intézményekkel való kapcsolattartás elengedhetetlen.

Az előadás végén Zsiga Tamás a felmerült kérdésekre válaszolt. A diákok - egyebek mellett - az Önkéntes Katonai Szolgálatról kérdezték.

20211021-Zsiga-ddtbk (1)