Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mogyorós Marianna

Tavasznyitó_hangverseny (nyitó)

„Tavasznyitó hangverseny” Nyíregyházán

2022. március 22. 12:19

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében tavasznyitó hangversenyt rendeztek március 20-án, a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban. A hangversenyt „A Nemzeti Hadseregtől a Magyar Királyi honvédségig” című hadtörténelmi konferencia zárórendezvényeként tartották meg.

1.

Történelmi kitekintő előadás-sorozat a Damjanich laktanyában

2022. március 4. 8:03

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében dr. Obbágy László esperes-parókus tartott előadást „A világtörténelem legnagyobb hatású alakjai, Jézus” címmel március elsején.

Nyíregyháza (nyitó)

„Hazámat szolgálom”

2022. február 19. 8:12

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ Közérdekű előadássorozata keretében, a „Hazámat szolgálom” című előadás során Polyák András ezredes, az MH 2. TVE parancsnoka a hazaszeretet és katonai hivatástudat fontosságát emelte ki a nyíregyházi Damjanich laktanyában.

20211215-MH2TVE (4)

Önzetlen összefogás a nyíregyházi Damjanich laktanyában

2021. december 17. 15:47

Nemes ügyhöz csatlakoztak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katonái. Decemberben tartós élelmiszergyűjtésbe kezdtek, hogy segíthessenek a nehéz helyzetben élő családokon.

Nyíregyháza (nyitó)

Kadétok látogattak a nyíregyházi laktanyába

2021. november 19. 18:30

Pályaorientációs nap részeként vettek részt laktanyalátogatáson az Abigél Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Szakgimnázium, Gimnázium, Kollégium és Szakképző Iskola honvéd kadét képzésben résztvevő diákjai Nyíregyházán.

20211118-2TVE (8)

Szobrot és emléktáblát avattak a területvédelmi ezrednél

2021. november 19. 9:24

A laktanya névadója, Damjanich János, valamint az alakulat névadója, vitéz Vattay Antal tiszteletére avatott szobrot és emléktáblát Nyíregyházán, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, november 17-én, csütörtökön.

20211104-rakoczi (3)

Rákóczi néphagyományok nyomában

2021. november 7. 8:21

A MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja, valamint a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében rendezik meg a Történelmi kitekintő című előadássorozatot Nyíregyházán. Ennek részeként Molnár Sándor, a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény múzeumvezetője "Rákóczi néphagyományok nyomában" című előadását hallgathatták meg az érdeklődők a napokban.

újfehértó_kapott (3)

„Újfehértó a történelem viharában”

2021. október 30. 10:11

„Újfehértó a történelem viharában” címmel tartott előadást október 26-án Tóth Zuzsanna, a Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény muzeológusa az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja szervezésében a „Történelmi kitekintő” című előadássorozat októberi rendezvényén.

20211021-Zsiga-ddtbk (1)

A társadalom és a honvédség kapcsolata

2021. október 24. 12:14

„A társadalom és a honvédség kapcsolata” címmel tartott előadást Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja, a nyíregyházi Jósa András Múzeum, valamint a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” című előadássorozat októberi rendezvényén.

Lippai

„Az átalakult Magyar Honvédség”

2021. június 1. 18:05

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében, az „Adassék a tisztelet a katonaeszménynek” című előadássorozat keretében dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke „Az átalakult Magyar Honvédség” címmel tartott előadást május 26-án Nyíregyházán, a Jósa András Múzeumban.