Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazámat szolgálom”

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Mogyorós Marianna |  2022. február 19. 8:12

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ Közérdekű előadássorozata keretében, a „Hazámat szolgálom” című előadás során Polyák András ezredes, az MH 2. TVE parancsnoka a hazaszeretet és katonai hivatástudat fontosságát emelte ki a nyíregyházi Damjanich laktanyában.

Nyíregyháza (nyitó)

A február 16-án megtartott előadáson az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj katonái, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum honvéd kadétjai és a nyugdíjas szervezetek vezetői is részt vettek.

Polyák András ezredes példákkal illusztrálva, valamint a Magyar Honvédség jelképrendszerének bemutatásán keresztül emelte ki a katonai hivatás erényeit és hangsúlyozta a haza védelmének fontosságát. Az előadás után az alakulat parancsnoka kötetlen beszélgetésen válaszolt a diákok felmerülő kérdéseire, majd bemutatta a laktanyát.

A Honvédelmi Oktatási és Kulturális központ előadássorozata lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő civilek megismerjék szűkebb pátriájuk katonatörténelmét és az ott szolgáló katonáit.