Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előadás a Honvéd Kadét Programról

Szöveg: Mogyorós Marianna | Fotó: Karasz Milán tartalékos százados |  2023. február 18. 14:32

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ (MH 2. TVE HOKK) és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében, az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat részeként, Cservenyák József törzsőrmester, az MH 2. TVE 5. Területvédelmi Zászlóalj honvédelmi referense „A Honvéd Kadét Programról” címmel tartott előadást február 15-én, Gávavencsellőn a pályaválasztás előtt álló tanulóknak. Az előadás Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata és a Gávavencsellő Művelődési ház és Községi Könyvtár támogatásával jött létre.

HKP_előadás

Az előadáson Cservenyák törzsőrmester bemutatta a Honvéd Kadét Program által kínált lehetőségeket és a honvédelmi táborokat. Szó esett a hazaszeretetről, a hazafiasság érzéséről és a hazájukért tenni akaró fiatalokról. A tanulók emellett ízelítőt kaptak a Magyar Honvédség munkájából és a katonák mindennapjaiból is.

Az MH 2. TVE HOKK által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe, ismerkedik meg az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint képet kap a honvédség legátfogóbb fejlesztési programjairól is.

HKP_előadás_2
Kapcsolódó cikkek