Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Adassék tisztelet a katonaeszménynek”

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. január 28. 10:55

Folytatódik az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja és a Magyar Huszár Alapítvány által szervezett előadássorozat.

Nyíregyháza (2)

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében – az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” című előadássorozat részeként – „A tartalékos katona” címmel tartott előadást január 25-én Polyák András ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Területvédelmi Igazgatóság igazgatója Nyíregyházán, a Kállay Gyűjteményben. A rendezvényen a nyíregyházi középiskolák pályaválasztás előtt álló tanulói, a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákok és a honvédelem ügye iránt érdeklődő civilek vettek részt.

Nyíregyháza (1)

Polyák András ezredes előadásában bemutatta a tartalékos rendszer fejlődésének legfontosabb állomásait, a tartalékos szolgálati formákat, valamint ismertette az Önkéntes Tartalékos Rendszer felépítését és működését. Ennek kapcsán kiemelte, hogy január 1-jétől már hét működő területvédelmi ezrednél vállalhatnak szolgálatot a tartalékos katonák. Szó esett arról is, hogy a tartalékos katonák az elmúlt években kiemelkedően teljesítettek a hazai és nemzetközi gyakorlatokon egyaránt, valamint missziós feladatokban vesznek részt Koszovó mellett Irakban is.

A területvédelmi ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több diák, érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe és ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint kaphat képet a honvédség legátfogóbb fejlesztési programjairól is.

Nyíregyháza (3)
Kapcsolódó cikkek