Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nyíregyházi honvéd kollégium várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. január 21. 16:59

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében Horváth András alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiuma kollégiumvezetője tartott előadást pályaválasztás előtt álló diákoknak Gávavencsellőn. Az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat keretében megvalósult rendezvényen az alezredes a nyíregyházi honvéd kollégiumot mutatta be.

IMG_0407

A kollégiumvezető elmondta, hogy az intézmény 2021. szeptember elsején nyitotta meg kapuit a diákok előtt. Előadásában ismertette az intézmény célkitűzéseit, napirendjét, nyelvtanulási lehetőségeit, szakköreit és ösztöndíjrendszerét. A honvéd kollégisták a saját iskolájukban történő felkészülés mellett részt vesznek a kollégium honvédelmi nevelési programjában, melynek legfőbb célja a tanulók élményszerű honvédelmi nevelése. Ennek keretében honvédelmi foglalkozások, kirándulások, versenyek, felkészítések széles köre teszi színesebbé a diákéletet. A fiatalok érdeklődve hallgatták az előadást, majd számos kérdést tettek fel az alezredesnek a kollégiumról,katonaéletről.

A Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ által szervezett „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” című előadássorozatot idén is több helyszínen megrendezik, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a katonák mindennapjaiba, megismerkedjenek a honvédelmi neveléssel, az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint képet kapjanak a honvédség legátfogóbb védelmi-fejlesztési programjairól.

Kapcsolódó cikkek
NYHK 02

A sikerre ítélt projekt

2021. augusztus 10. 10:19