Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az altiszti tanfolyam Pápán

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Rinyu Róbert főtörzsőrmester és a szerző felvételei |  2023. február 18. 11:25

Ünnepélyes oklevélátadóval ért véget az „Acélkocka” altiszti képzési rendszer keretében megtartott tizenkét hetes tanfolyam a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren, február 17-én.

altiszti_tanfolyam_papa_cover

A légierő haderőnem alakulataitól vonultak be a már bizonyos szintű tapasztalattal rendelkező legénységi és altiszti állományú katonák a pápai katonai repülőtérre és kezdték meg altiszti képzésüket 2022. november 14-én. A tanfolyam célja volt, hogy felkészítsék őket az altiszti beosztás ellátására, átadva nekik minden szükséges ismeretet, mellyel egy rajparancsnoknak rendelkeznie kell. A tanfolyam során válogatott, tapasztalt kiképzők oktatták a hallgatókat.

A képzésen résztvevők széleskörű katonai ismeretekkel gazdagodtak, többek között az altiszti kompetenciák, a tereptan, a lőkiképzés, a harcbiztosítás, a harcászat és a fizikai felkészítés terén. A katonáknak legtöbbször csapatban kellett dolgozniuk és eredményes munkát felmutatniuk. A csoportos és vezetői ismeretek mellett a kiképzők intenzíven fókuszáltak az egyéni képességek fejlesztésére is. Az eltelt tizenkét hétben meglehetősen terjedelmes tananyagot kellett elsajátítaniuk a most végzetteknek. 

DSC_1688

A sikeres vizsgákat követően a végzettséget igazoló dokumentumokat Szilágyi László ezredes, az MH Altiszti Akadémia törzsfőnöke, Gadó Imre alezredes, az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és az érintett szervezetek vezénylőzászlósai adták át. Külön elismerésként emléktárgyat kapott a legjobb eredménnyel végzett hallgató és a legjobb kiképző. Az ünnepség keretében Kaszab Zoltán főtörzszászlós méltatta azt az ötvennégy katonát, akik sikeresen elvégezték a képzést.

A tanfolyamot teljesítőknek kiképzésük végeztével mindazt a tudásanyagot, amit elsajátítottak, alakulatuknál kell majd kamatoztatniuk.