Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonságpolitikai kihívások a Közép-európai régióban

Szöveg: Mogyorós Marianna | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 8. 12:07

„A haderőfejlesztési programot folytatni kell” - mondta Boros Bánk Levente a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója. A politológus az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében tartott előadást, a Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Technikumban, október 6-án, csütörtökön.

kép5

Az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat keretében szervezett előadáson a miskolci középiskolák diákjai vettek részt. Boros Bánk Levente előadásában kiemelte Magyarország békéjének és biztonságának megőrzését, a honvédelmi erők megerősítését. Az igazgató elmondta, hogy a biztonságpolitikai folyamatok vizsgálata fontos szerepet játszik egy lehetséges konfliktus és válság kirobbanásakor, hiszen a szomszédos országban kialakult háború komoly biztonságpolitikai kihívások elé állítja az országot.

„Egy erős, korszerű eszközökkel felszerelt, modern honvédség fenntartására van szükség, éppen ezért meggyőződésem, hogy folytatni kell a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot” – tette hozzá Boros Bánk Levente.

Az MH 2. TVE Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több diák, érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe és kap hiteles képet a mai biztonságpolitikai helyzetről.

kép1
Címkékelőadás