Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Történelmi kitekintő előadás-sorozat a Damjanich laktanyában

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Mogyorós Marianna |  2022. március 4. 8:03

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében dr. Obbágy László esperes-parókus tartott előadást „A világtörténelem legnagyobb hatású alakjai, Jézus” címmel március elsején.

1.

A Történelmi kitekintő előadás-sorozat keretében megrendezett rendezvényen jelen volt Polyák András ezredes, az alakulat parancsnoka, a területvédelmi ezred törzsi állománya és az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj katonái is.

Dr. Obbágy László esperes 1992 óta folyamatosan oktat a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán és a Nyíregyházi Egyetem Görög Katolikus Hittudományi Tanszékén. 1996 óta szervezi a hallgatók tanítási gyakorlatait, valamint zárótanításukat.

4.

Az egyházi témájú előadás Jézus Krisztus életén, cselekedetein hívta fel a figyelmet az emberi irgalmasság fontosságára.

A Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ által megrendezett Történelmi kitekintő előadás-sorozat lehetőséget nyújt a katonák és civilek számára, hogy megismerjék a katonai múltat, szűkebb környezetük történelmét és hagyományait.

3.