Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önzetlen összefogás a nyíregyházi Damjanich laktanyában

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Mogyorós Marianna |  2021. december 17. 15:47

Nemes ügyhöz csatlakoztak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katonái. Decemberben tartós élelmiszergyűjtésbe kezdtek, hogy segíthessenek a nehéz helyzetben élő családokon.

20211215-MH2TVE (1)

A gyűjtéshez - a hivatásos és a szerződéses állomány mellett - a tartósan behívott tartalékos katonák és a honvédelmi alkalmazottak is csatlakoztak. Az összegyűlt adományok a Magyar Vöröskereszt munkatársainak támogatásával és segítségével jutnak el a nehéz sorsú családokhoz.

A karácsonyi ajándékcsomagokat ünnepélyes keretek között, december 14-én adták át a nyíregyházi Damjanich laktanyában, a területvédelmi ezred központjában. Polyák András ezredes, az alakulat parancsnoka megköszönte a laktanya katonáinak és honvédelmi alkalmazottainak az önzetlen összefogást, valamint a felajánlásokat. Az ünnepségen részt vett Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója és Csernus Mónika, a szervezet megyei gazdasági igazgatója is, akik köszönetüket fejezték ki a jótékonysági akcióban való részvételért.