Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétok látogattak a nyíregyházi laktanyába

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Mogyorós Marianna |  2021. november 19. 18:30

Pályaorientációs nap részeként vettek részt laktanyalátogatáson az Abigél Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Szakgimnázium, Gimnázium, Kollégium és Szakképző Iskola honvéd kadét képzésben résztvevő diákjai Nyíregyházán.

Nyíregyháza (1)

A gyerekeket Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntette, majd előadást tartott nekik az alakulat felépítéséről és rendeltetéséről, valamint a katonai hivatás és életpálya lehetőségeiről.

A középiskolásoknak ezt követően az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj katonái tartottak statikus és dinamikus bemutatót. Airsoft-lövészetben is kipróbálhatták ügyességüket, ami hatalmas sikert aratott. A Damjanich laktanya udvarán a nyíregyházi iskolások egy ellenőrző-áteresztő pont működtetését is megtekinthették. A délelőtt zárásaként a Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ munkatársai a konferenciateremben bemutatták a területvédelmi ezrednél található relikviákat.

Nyíregyháza (4)

A honvédelmi, hazafias nevelés kiemelten fontos a területvédelmi ezred számára. Jelenleg 35 iskolával van honvéd kadét együttműködési megállapodása az alakulatnak, de a közeljövőben újabb iskolák is csatlakoznak a programhoz.