Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tavasznyitó hangverseny” Nyíregyházán

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Mogyorós Marianna |  2022. március 22. 12:19

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében tavasznyitó hangversenyt rendeztek március 20-án, a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban. A hangversenyt „A Nemzeti Hadseregtől a Magyar Királyi honvédségig” című hadtörténelmi konferencia zárórendezvényeként tartották meg.

Tavasznyitó_hangverseny (2)

Rendhagyó módon, nyolcadik alkalommal csendültek fel a dallamok Nyíregyházán, a híres katonavárosban. A zenét a Csokonai és Nívó díjas Debrecen Helyőrségi Zenekar biztosította. Repertoárjukban a klasszikus zenék mellett jól ismert filmzenék is felcsendültek. A műsor látványelemeiről a Diamond Fitnesz, debreceni sportegyesület tagjai gondoskodtak, akik lenyűgöző bemutatójukkal varázsolták el a nézőket.

Tavasznyitó_hangverseny (7)

A koncertet megtisztelte jelenlétével dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza kulturális alpolgármestere, az est házigazdája ünnepi köszöntőjében kiemelte: a területvédelmi ezred után a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium megalakulásával a honvédség újra otthonra lelt Nyíregyházán. A Magyar Honvédség parancsnoka ünnepi beszédében hangsúlyozta a katonazene, a katonazenekar fontosságát, valamint megköszönte, hogy a magyar katonák nap mint nap hűséggel szolgálják és védik a hazát.