Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tartalékosok is felkészülnek

Szöveg: Fekete Róbert |  2008. november 27. 11:21

A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis november 24. és december 8. között 12 önkéntes tartalékos tiszt és tiszthelyettes részére hajt végre szintentartó felkészítést.

Az érintettek a “bevonulás" időpontjában meg is jelentek a repülőbázison. Az adategyeztetést követően a tartalékosok kísérőik kíséretében alegységeikhez mentek, ahol a régebben már ismert „beöltöztetés" következett. A bevonulókat Grécs György alezredes a törzsfőnök hadműveleti helyettese köszöntötte, és ismertette velük a rájuk váró feladatokat.

A rájuk váró 15 nap alatt megismeri a beosztásuk ellátáshoz szükséges nemzeti rendeleteket, szabályzókat, valamint betekintést nyernek a nyílt minősítésű NATO dokumentumokba. Az elméleti képzés mellett nem maradnak el a gyakorlati foglalkozások sem, amelyek során a beosztásukban rendszeresített technikai eszközökkel ismerkednek, üzemeltetik, kezelik azokat.

Napi rendszerességgel vesznek részt testnevelési foglalkozáson, hiszen a felkészítés végén számot kell adniuk fizikai állapotukról. Nem marad el a kiképzés talán leglátványosabb része sem, a pisztoly- valamint gépkarabély lőgyakorlat. Az önkéntes tartalékos ünnepélyes búcsúztatására 2008. december 8.-án kerül sor.

fotók: Tóth László tőrm.