Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tízezredik önkéntes tartalékost köszöntötték

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Tóth László |  2020. szeptember 2. 17:38

Szerződéskötése alkalmából egy oklevél átadásával köszöntötte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Fenesi Botondot, a Magyar Honvédség tízezredik önkéntes tartalékos katonáját szeptember 2-án, szerdán, Budapesten, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoki épületében.

„A Magyar Honvédség kezet nyújtott a magyar társadalomnak” – fogalmazott Németh Szilárd, hozzátéve: a honvédség - az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként - a gazdaságot talpra állító feladatok ellátásából is kivette a részét a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati forma bevezetésével, ami a járvány miatt munkájukat vesztett polgároknak kínál munkalehetőséget.

20200903-PAT-OTT  (3)

Az államtitkár elmondta: a védekezés első szakaszában az élet védelme volt a kormány elsődleges feladata. De emellett különösen fontos, hogy egy olyan időszakban, amikor a gazdasági visszaesés a világ minden országát érinti, létrejöjjön az állam és a társadalom között egy összefogás, ami a válságból való kilábalást segíti. Ennek az összefogásnak az egyik fontos pontja az önkéntes tartalékos szolgálati forma - fogalmazott. Németh Szilárd beszéde zárásaként köszönetet mondott az önkéntes tartalékosként szolgálatot teljesítő katonáknak, akik a járványhelyzet idején, az idősotthonok mentesítése során is kivették a részüket a védekezésből.

20200903-PAT-OTT  (5)

A Magyar Honvédség tízezredik önkéntes tartalékos katonáját köszöntő rendezvényen – mások mellett – jelen volt Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsoka, Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka, Bendes István alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese, valamint a Tábori Lelkészi Szolgálat képviselői is.

GALÉRIA