Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vártnál jobban lehet közlekedni Budapesten

Szöveg: honvedelem.hu / FH |  2008. október 9. 13:18

Jól járható a NATO-találkozó miatt részben lezárt Budapest, fennakadások már csak az Üllői úton a Nagyvárad téri, illetve Ecseri úti kereszteződéseknél vannak, amikor arra halad egy-egy érkező delegáció. A BKV járatainak egy része a lezárások miatt terelő útvonalra kényszerült.

A BKV járatai közül a 23-as, 54-es és 55-ös buszok a Boráros tér helyett csak a Közvágóhídig közlekednek. A 2-es villamos déli vonalszakaszán a Közvágóhíd és az ideiglenes Czuczor utcai végállomás között sűrítették a járatokat. A két részre osztott vonalon a pótlóbusz terelő útvonalon közlekedik, kikerüli a lezárt részeket. Szintén terelő útvonalon közlekedik a 15-ös busz.

Az eredetileg a ferihegyi gyorsforgalmi úton közlekedő 200-as, 282E és 284E buszok a Kőbánya-Kispesti végállomás felé jelenleg a Gyömrői úton járnak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Erős János, a BKV fődiszpécsere.
A reggeli csúcs után már csak néhány helyen vannak fennakadások, így mikor egy-egy delegáció elhalad az Üllői úton, akkor várakozásra kényszerülnek a közlekedők az Ecseri úti és Nagyvárad téri kereszteződéseknél. Egyébként érezhető, hogy az autósok megfogadták a tanácsot és otthon hagyták kocsijaikat, mert a városban jól lehet közlekedni azokon a helyeken, amik nincsenek lezárva – tette hozzá a fődiszpécser.

Ingyenesen hívható telefonszámokon lehet érdeklődni a rendőrségtől a NATO Védelmi Miniszteri Találkozóval kapcsolatos forgalmi változásokról. Az Országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői irodájának tájékoztatása szerint a megnövekedett számú érdeklődés miatt megerősített létszámmal működnek a 107 és 112-es segélyhívók és ezek mellett két másik, ingyenesen hívható számot is az érdeklődők rendelkezésére bocsátottak.

A forgalmi változásokról, aktuális helyzetről a 06-30-500-4423 és 06-30-311-3946 számokon lehet felvilágosítást kérni. A vonalak erős leterheltsége miatt előfordulhat hosszabb-rövidebb ideig foglalt jelzés, amiért az érdeklődők szíves elnézését kéri a rendőrség. A vonalak reggel 9 és este 22 óra között, illetve pénteken reggel 8 óra és este 20 óra között élnek.

CímkékNATO