Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vezetés alapja a bizalom

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kormány Gábor |  2023. május 5. 17:27

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Minisztérium vezetői előtt megtartotta első állománygyűlését dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke május 5-én, Szentendrén, MH Altiszti Akadémián.

20230505_KG_szentendre_allomanygyules_005

A tárcavezető az állománygyűlésen úgy fogalmazott, hogy Magyarország kormányának döntése értelmében egy valóban ütőképes, harcképes haderő épül. A szomszédunkban dúló háború jelentette veszélyre utalva hozzátette: ehhez változtatásra van szükség a mentalitásban is. Mint fogalmazott: a katonáknak mindenki másnál inkább az a dolga, hogy mindent megtegyenek Magyarország biztonsága érdekében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az új típusú kihívások új típusú hozzáállást és olyan vezetőt követelnek meg, aki felzárkóztatja a haderőt az elvárásoknak megfelelően. E feladat végrehajtására kérte fel Böröndi Gábor altábornagyot. Hozzátette: örül, hogy az altábornagy elvállalta a felkérést és egyúttal arra számít, hogy e folyamatot maradéktalanul végre fogja hajtani.

20230505_KG_szentendre_allomanygyules_008

A Honvéd Vezérkar főnöke tájékoztatójában többek között részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván, bejelentett számos, bürokráciát csökkentő intézkedést. Hangsúlyozta: a család az egyik legfontosabb kötelék, amelynek közösségi és összetartó szellemét a Magyar Honvédségen belül is elvárja mindenkitől. A vezetés alapja a bizalom, a honvédségi alakulatok vezetői állománya felé fordulva kijelentette, hogy bízik bennük és abban, hogy mindenki egyformán akarja a sikert.

Böröndi altábornagy szólt a hivatás felelősségéről és a parancsnoki példamutatás fontosságáról is, kiemelve, hogy a becsület, az egyenruha tisztelete és a másik tisztelete a legfontosabb értékek közé tartozik. Rámutatott a gyakorlatiasság fontosságára: ennek szellemében a bürokratikus módszerek elhagyásán túl kiemelt szerep jut a felkészítésnek, a kiképzésnek és a gyakorlatoknak.

„Ez a hadsereg megérdemli, ez a Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen! Legyetek büszkék! Maximálisan bízom bennetek! Hiszem, hogy közösen elérjük a sikert!” – zárta beszédét a Honvéd Vezérkar új főnöke.