Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vízből érkeztek - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. április 14. 19:07

Az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harci búvár beosztású katonái merüléssel és éleslövészettel egybekötött komplex feladatot hajtottak végre a Holt-Tiszán, valamint az MH Kiss József 86. Helikopterdandár lőterén.

MH_2023_4_borító

A gyakorlat forgatókönyve szerint egy felderítőbúvár-pár, illetve egy harci úszócsoport felmérte, majd biztosította a partot érésre kiszemelt folyószakaszt. Ezt követően a csoport rohamozó egysége úgynevezett „taktikai evezéssel” érkezett meg a biztonságos terepre.

Az újjászerveződés után a különleges műveleti operátorok megközelítették a körbekerített célobjektumot, ahol átjárót nyitottak, majd behatoltak a területre. Az alcsoportok egymást biztosítva haladtak a kijelölt létesítmény, vagyis a helikopterdandár belső lőterén ideiglenesen felállított taktikai épület felé. Ezt elérve a katonák megkezdték a rajtaütést, miközben a támogatók tűzfedezetet biztosítottak a számukra. Az épület megtisztítását és átvizsgálását követően a különleges műveleti csoport tagjai visszatértek a kiemelési pontra.

További részletek a Magyar Honvéd magazin április 14-én, pénteken megjelenő számában!