Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Zrínyi Kft. adományai alakulatoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. szeptember 16. 9:02

A könyv tudásunk tárháza – ebben a szellemben adták át és fogadták el a HM Zrínyi Kft. adományait Hajdúhadházán és Debrecenben. A Kft. vezetése új döntést hozott, melynek értelmében folyamatosan nagy példányszámú és hangsúlyozottan szép és fontos katonai szakkönyvekkel látják el a honvédség könyvtárait, az alakulatokat.

A véletlen hozta, hogy a gesztus első állomása a Hajdúhadházi Kiképzőbázis volt, majd Debrecen, a MH 5. Lövészdandárja, mindkét helyen a nagyszerű könyvtár.

Az ajándék mindkét helyen több tucat szakkönyvvel gazdagította a könyvtárakat, többek között A korai stratégiai gondolkodás, a Hadviselés az információs hadszíntéren, a Katonaként is magyar, a Forgószárnyas huszárok vagy Az Osztrák-Magyar Monarchia tengerészeti repülői című kötetekkel.

„Soha nem gondoltam volna, hogy az alakulatok ekkora hangsúlyt helyeznek az olvasásra, s ilyen irigylésre méltó könyvtáraik vannak, mint amit most látunk" – mondta Gubcsi Lajos, a Zrínyi Kft. ügyvezetője a könyvek átadásakor.

Hajdúhadházán, a Vay Ádám Kiképzőbázison az 5. Lövészdandár logisztikai zászlóalja számára Mogyorós Enikő, a könyvtár vezetője, és Legoza Bálint őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke vette át a könyveket, melyeket az adományozók javaslatára részben a könyvtár bővítésére, részben a katonáknak történő személyes ajándékozásra, jutalmazásra használnak majd.

Debrecenben, a Bocskai István Lövészdandárnál Martinkovics Katalin könyvtárvezető és Földesi András alezredes helyőrségtámogató parancsnok köszönte meg az adományt, s egyben bemutatta a ragyogóan kiépített csapatmúzeumot, ahol emlékeznek az ősre is, a híres 39. Debreceni Gyalogezredre, az első világháború előtti idők legendás alakulatára is, miközben emléket állítanak a város és a debreceni katonaélet 700 évének.

 

Fotó: Dévényi Veronika