Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acélkocka az átalakulás lendületével

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kertész László |  2023. június 28. 9:08

Az Acélkocka Alap Altiszti Felkészítés 2023/24-es képzési időszakára jelentkezők felvételi eljárása zajlik június 26–29. között az MH Altiszti Akadémián.

A szentendrei Altiszti Akadémia rendeltetése, hogy a Magyar Honvédség számára altiszteket, kisalegység vezetőket képezzen – mondta a jelentkezők számára tartott bevezetőjében Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a katonai pályára lépni szándékozók már az első pillanattól tudják és értsék, hogy mire is vállalkoznak.

A parancsnok kitért arra, hogy a Magyar Honvédség nagy átalakuláson megy keresztül, amely egyrészt haditechnikai megújulást, másrészt pedig az állomány és a harceljárások reformját jelenti. „Nagyon fontos, hogy olyan kvalitású fiatalok érkezzenek a Magyar Honvédség kötelékébe, aki egyrészt megfelelnek a kor kihívásinak és elvárásainak, valamint olyan hozzáállással, lendülettel rendelkeznek, amellyel hatékonyabbá tehetik a haza szolgálatát” – hangsúlyozta az ezredes, aki ezt követően felhívta a jelentkezők figyelmet arra is, hogy tájékozódjanak a hadseregen belüli lehetőségekről és „úgy menjenek ma el az intézményből, hogy ez a nap sikeres volt.”

Acélkocka Felvételi orientációs beszélgetések KLAC0794

Ezt követően Zsiros Tamás főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ központparancsnoka tájékoztatta a jelentkezőket a napirendi pontokról – felvételi beszélgetés, ruhapróba, személyügyi visszaellenőrzés – majd prezentációjában egyebek mellett kitért a jogviszony létesítéséhez szükséges feltételekre, az Acélkocka altisztképzés menetére, illetve a katonai lét velejáróira.

Elhangzott: a polgári életből jelentkezők idén augusztus 21-én kezdhetik majd egységes alapkiképzésüket a Görgey Artúr laktanyában. A képzés helyszínei a szentendrei helyőrségen belül az Izbég Lő és Gyakorlótéren, valamint az MH SZHTP Csobánkai Harcászati Gyakorlótéren lesznek.