Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adakozik a radarezred

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. február 10. 10:35

Százharmincezer forint összegű adománnyal kedveskedett az MH 54. Veszprém Radarezred állománya a Bébi Koraszülött Mentőalapítványnak. Az adományról szóló okiratot Zentai László ezredes, az alakulat parancsnoka adta át február kilencedikén, csütörtökön dr. Szabó Éva főorvosnak, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

1595931315
Február elején rendezték meg az alakulatnál a X. Radarbált, amely az előzetes terveknek megfelelően karitatív célokat szolgált.

A bál közönsége három alapítvány közül szavazással választhatta ki azt, amelynek aztán a tombolasorsjegyek értékesítéséből befolyt összeget az ezred eljuttatja – tájékoztatta honlapunkat Zentai ezredes.

Dr. Szabó Éva a honvedelem.hu kérdésére elmondta: nagyon sokat jelent számára, hogy az ezrednél is értékelik az alapítvány munkáját.

„Az alapítványnak két fő tevékenysége van. Az egyik a tényleges mentés: saját, jól felszerelt mentőautóval és speciálisan képzett szakszemélyzettel rendelkezünk, amely folyamatos, huszonnégy órás szolgálatban áll. A másik pedig a hagyományos alapítványi tevékenység. Ezt az értékes adományt a kórház felújításához fogjuk használni" – fogalmazott a doktornő, aki egyben a Veszprém Megyei Csolnoki Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumának vezetője is.

Hozzátette: külön öröm számára, hogy az adomány egy vidám eseményről származik.

Az alapítvány dolgozói a közelmúltban egy, a radarezrednél dolgozó katona házaspárnak is segítettek.

Fotó: A szerző felvételei

Címkékradar