Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adaptív logisztika

Szöveg: HVK Logisztikai Csoportfőnökség | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2024. április 2. 14:27

Rövid módszertani gyakorlással, majd törzsvezetési gyakorlattal folytatódott az Adaptive Logicians 2024, amely folyamán először egyszerű, a későbbiekben komplex harcászati helyzetek segítségével valamennyi végrehajtási szint gyakorolni tudta a kiképzési célkitűzések megvalósításához szükséges logisztikai feladatokat. Az alkalmazott eljárásrendeket a következő, Magyar Honvédség szintű gyakorlat követelményeinek figyelembevételével dolgozták ki.

202404_Adaptive Logicians 2024_HVK LCSF (2)

Az eredményes felkészülést alájátszókkal és mentorokkal is támogatta a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, amely nagyban elősegítette a közös eljárásrendek begyakorlását és ezáltal az interoperabilitást a hazai és szövetséges erők között.

A gyakorlat minden napját rövid kiértékelés és tapasztalat-feldolgozás követte, így beazonosítva a fejlesztésre, javításra szoruló fő területek nagy részét. A gyakorlat tapasztalatairól, megfigyeléseiről külön jelentés készül, ami jelentősen hozzájárul a felkészítésen tanultak rögzítéséhez, a hibák javításához.

202404_Adaptive Logicians 2024_HVK LCSF (1)
Kapcsolódó cikkek