Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Adj békét, Uram!”

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. november 25. 15:56

Szép hagyomány, hogy adventkor az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred adventi hangversenyt szervez a székesfehérvári Szent István-bazilikában. Így volt ez november 24-én, csütörtökön este is. Az idei koncert azonban több dologban is szakított a hagyományokkal.

1595928005
A nemrég Fricsay Richárd-díjat kapott Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karmestere, Ruff Tamás százados a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a közönség és a belső igényesség egyaránt megkövetelik az újdonságokat, az idei koncerten ezért szakítottak a hagyományokkal. 

Az idén nemcsak a műsor változott, hanem a közreműködő művészek is. Eddig ugyanis tizennyolc éven keresztül a Honvéd Együttes férfikara lépett fel ezeken a koncerteken, idén viszont a Fool Moon vokálegyüttes és Dunai Tamás érdemes művész segítették a zenekart. A hangversenyen a közönség többek között Dés László, Szörényi Levente és Bródy János, Lamb, Dvorak, Morricone és Bach műveiből hallgathatott meg részleteket. Az egyes zeneszámokat Ruff Tamás, Németh Miklós és Major András hangszerelték.

Dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere honlapunk kérdésére a koncert másnapján elmondta: a zenekar nagy értéke Székesfehérvárnak; magas színvonalú munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a civil-katonai kapcsolatok erősítéséhez.

Az adventi hangversenyt egyébként annak idején Varga Tibor alezredes, az egykori MH 5. Alba Regia Önálló Rendészeti Komendáns Ezred parancsnoka álmodta meg, később Fürst Tamás ezredes tartotta életben ezt a kezdeményezést. Az ezred jelenlegi parancsnoka, dr. Révész Gyula mérnök ezredes pedig 2000 óta házigazdája a Szent István Bazilikában megrendezett, évről-évre telt házas, ingyenes hangversenyeknek.

1595928006

 Fotó: Zrínyi Média