Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adomány a rászorulóknak

Szöveg: kormany.hu |  2011. május 16. 11:11

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) újabb adományokat osztott szét Pol-e Khomri város több intézményében a leginkább rászorult emberek számára. A városi börtön női részlegében a PRT költségvetéséből vásárolt ajándékcsomagokat – higiéniás termékeket és női ruhákat, plédeket –, valamint az Aid4Life jóvoltából gyermekruhákat és játékokból, édességekből álló csomagokat  kaptak az európai ember számára szinte elképzelhetetlen körülmények között fogvatartott nők és gyermekeik.

1595918723
A Textilgyári kórháznak – az oxigénpalackjainak az utántöltését szintén a magyarok támogatják – most takarókat, paplanokat, tárolóedényeket, ételhordókat és két darab generátort adományozott az újjáépítési csoport. A generátorokat, mint gyorssegélyt kapta a kórház, mivel a heves esőzések és a tavaszi hóolvadás következtében megáradt folyó elmosta az intézmény áramellátását biztosító erőmű zsilipkapuit, ami így nem tud elegendő elektromos áramot termelni. A magyarok segítségével a kórház ismét tud műtéteket és azonnali életmentő beavatkozásokat is végezni.

A kontingens CIMIC (civil-katonai kapcsolatok) részlege most sem feledkezett meg a legkisebbekről. Az óvodások játékoknak és csokoládénak örülhettek, az általános és középiskolások pedig iratszekrényeket, táskákat, tanszereket, táblákat, krétákat és egyéb, az intézmények biztonságát szolgáló anyagokat kaptak.

(Szöveg és fotó: PRT-szóvivő)

CímkékCIMICPRT