Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent szentesi hangjai

Szöveg: Juhász László százados |  2011. december 3. 9:34

Hagyományainak megfelelően immár negyedik alkalommal rendezte meg 2011. december 1-jén a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az adventi koncertet a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. szentesi klubja közreműködésével. Az eseménynek idén először a szentesi református nagytemplom adott otthont.

1595928319
A rendezvényre a katonaállomány mellett nagy számmal érkeztek a civil érdeklődők is. Palatinus András őrnagy bevezető gondolataiban hangsúlyozta: a koncert kiemelten fontos az alakulat számára, és várhatóan jól szolgálja a szeretet ünnepére való felkészülést. Köszöntötte a vendégeket és a megjelenteket, köztük Nagytiszteletű Kovács Péter református lelkészt, aki lehetőséget biztosított számunkra, hogy az adventi koncert új helyszínen, a szentesi református nagytemplomban kerülhessen megrendezésre.

Megnyitójában a lelkész kifejezte örömét, hogy a katonák eljöttek a református nagytemplomba is e színvonalas rendezvénnyel, amely az adventi készülődést segíti, és ebben a problémákkal teli világban alkalmat ad arra, hogy karácsony előtt feltöltődjenek és örömmel teljenek meg a szívek.

A koncert két különleges programrésszel kínált kellemes kikapcsolódást a hallgatóságnak. A műsor első felében a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Katonazenekar előadása volt hallható Kovács István százados vezénylésével. A nemcsak hazánkban, hanem külföldön is többször fellépő együttes fúvósai többek között osztrák, olasz, amerikai zeneszerzők műveivel töltötték meg a templomot csodás előadásukban. A második részben Magyarország egyetlen férfikórusa, a világhírű Honvéd Együttes férfikara lépett a dobogóra, Boros Tibor karnagy vezetésével. A műsorban a világ számos tájáról megszólaltatott művek méltán arattak nagy sikert. A kórus számára kiváló hangzást biztosított a templom kiváló akusztikája. A komolyzenei művek után végezetül üdítően csendültek fel a karácsonyi dallamok Nagy László Adrián átdolgozásában.

A koncert zárásaként az alakulat képviseletében Palatinus András őrnagy kifejezte köszönetét és elismerését a zenészeknek és művészeknek, hogy előadásukkal hozzájárultak a közelgő szeretet ünnepére történő felkészüléshez. Az ezred teljes személyi állománya nevében békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt a megjelenteknek, akik részvételükkel megtisztelték a rendezvényt.

1595928319
 
1595928320
 

 Fotó: A szerző felvételei