Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert Veszprémben

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. december 20. 11:38

Idén is megrendezte hagyományos adventi koncertjét a Veszprémi Helyőrségi Zenekar. Az elmúlt hétvégén megrendezett koncertre a jegyek már napokkal előbb elkeltek, és a hagyományoknak megfelelően a zenészeket telt ház várta a helyőrségi művelődési otthon színháztermében. A több mint kétórás koncert végén a közönség felállva, vastapssal köszönte meg a nagyszerű produkciót.

Az ünnepi koncert vendégeit Szücs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka köszöntötte. Elmondta: már több mint két évtizede hagyomány, hogy a

1595911809
Veszprémben élő katonáknak és civileknek a helyőrségi, vagy ahogy mások ismerik, a Légierő Zenekar adventi koncertet ad, ezzel is ünnepélyesebbé téve a karácsonyvárást. A parancsnok kiemelte: „a zenekar idén ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját és ennek tiszteletére október 5-én a városi Petőfi Sándor Színházban nagy sikerű koncertet adtak. Művészi tevékenységük elismeréseként idén két polgári kitüntetésben is részesültek. Katona János alezredes következetes munkájának köszönhetően a zenekar mára elérte azt, ha egy rendezvényre az országban katonazenekar kell, hatvanöt százalék az esély arra, hogy őket kérik fel."

A zenei blokk első részében a zenekar  az idei év új feldolgozásait mutatta be a közönségnek: például nagy sikert arattak a Honfoglalás című film betétdalának feldolgozásával. E számmal mutatkozott be a zenekar új erőssége, Nádainé Gaál Nikoletta őrmester is. Ahogy azt a zenekar vezetője, Katona alezredes elmondta: eddig egy női énekesük volt Gácsi Anna, aki tizenöt éve dolgozik már velük.  

1595911809
A zenei program második részében a zenekar történetét korszakonként elevenítették fel. A korszakok jellemzőit – amelyek minden esetben kötődtek valamilyen katonai feladathoz, eseményhez – Katona alezredes mutatta be.

Mint elmondta, ilyen volt például a NATO-csatlakozást megelőző és azt követő időszak, amikor háborús területeken szórakoztatták a külföldön szolgáló magyar és más nemzetiségű katonákat.

A koncert harmadik részében a karácsonyi dalok, valamint a karácsonyköszöntő énekek kapták a főszerepet. A karácsonyi hangulat a tetőfokát a két női énekes „Mennyből az angyal"  című száma jelentette.
A koncert végén a közönség felállva vastapssal jutalmazta a katonazenészek produkcióját.

1595911809
1595911810
1595911810
 

Fotó: a szerző felvételei