Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét segítettek a reformátusok

Szöveg: honvedelem.hu / taborilelkesz.hu |  2010. december 20. 10:43

Több közös segélyezésen vannak már túl a Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat lelkipásztorai és a Magyar Honvédség CIMIC (civil – katonai kapcsolatok) szakemberei. Most, az Afganisztánba készülő MH PRT (Tartományi Újjáépítési Csoport) tizedik váltásának felkészülése alatt, a műveleti területen folytatandó CIMIC munka támogatására szerveztek ismét gyűjtést.

A humanitárius segítségnyújtáson túl olyan programokat kívánnak majd megvalósítani a Camp Pannoniában található CIMIC házban, melyek talán egy pillanatra kizökkentik az ott élőket a háborús mindennapokból, s támogatják a magyar PRT elfogadottságát Pol-e-Khumriban, illetve Baghlan tartományban. Terveik között szerepelnek a nőket megszólító kötő-, horgoló-, varró-, hímző és sütő-főző programok, illetve a gyerekeket foglalkoztató festő-, rajzoló programok, játszóházak szervezése.

1595911808
A Magyar Református Szeretetszolgálat Aid4Life már többször juttatott el segélyanyagot a Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálattal együttműködve a MH CIMIC munkájának támogatására Koszovóba és Afganisztánba. Most a munkát 41 zsák, 600 kilogramm ruházati segélyanyaggal, gyermekjátékokkal, konyhai eszközökkel támogatják. Az adventi időszakban gyűjtést hirdettek meg a Magyarországi Református Egyház miskolci és debreceni gyülekezeteiben, ahonnan szép számban kaptak fonalakat, kötő és horgoló tűket, hímző cérnát, különböző konyhai felszereléseket.

A munkát támogatja a hollandiai székhelyű keresztyén Dorcas Aid segélyszervezet magyarországi tagozata is, ők kötött gyermek takarókat, gyermek ruházatot, több száznyi plüss figurát és egyéb gyermek játékot, s mintegy kétszáz pár férfi, női és gyermek cipőt adományoztak.

1595911808
Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Humánszolgáltató Irodája is gyűjtést hirdetett, s mintegy 280 kilogramm ruhát gyűjtöttek össze a dandár dolgozói. A Történelmi Vitézi Rend a gyerekek számára ceruzákat, filctollakat és kifestőket küldött.

A beérkezett segélyanyagot a PRT 10. tervezett CIMIC állományával átválogatták, csomagolták, zsákolták és dobozolták, azaz előkészítették a kiszállításra.

A karácsonyra készülődve a két segélyszervezet a nagycsaládos katonáinkra is gondolt: a Magyar Református Szeretetszolgálat a „Nyilas Misi program" keretében karácsonyi csomagokat, míg a Dorcas Aid Hungary a „kékvödör akció" segítségével tartós élelmiszert és kötött téli gyermekruházatot küldött a Bocskai lövészdandár nagycsaládos katonáinknak, mely csomagok a karácsonyi istentisztelet alatt lesznek átadva.

1595911808