Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afgánok százait látja el az új gabonaelosztó

2007. október 9. 16:25

Regionális gabonaelosztót adott át október 2-án Szőke Róbert alezredes, az MH PRT parancsnokának helyettese Tala Wa Barfakban. Az épület felépítését a magyar PRT, valamint az afganisztáni Mezőgazdasági és Öntözési Minisztérium közösen finanszírozta.

Az építést vezető Mohammad Ibrahim, a FARZAM építési társaság főmérnöke elmondta: Tala Wa Barfak járás dél-nyugati sarkában a hazara nemzetiségű lakosok főleg földművelésből élnek. Ez a fejlesztés azért is fontos, mert több mint 100 embernek ad közvetlenül munkát és több száz családot lát el élelemmel.

A családoknak két-két zsilipnyi (1 zsilip = 2000 négyzetméter) terület jut, amelyen gazdálkodhatnak. Először búzát termesztenek, majd rizst palántáznak. Az itteni emberek szívesen látják a magyarokat, mert tudják: azért vannak itt, hogy segítsenek az újjáépítésben és az életük jobbá tételében. Az ünnepélyes szalagátvágás után Szőke alezredes megköszönte a helyiek munkáját és vendégszeretetét. Bő termést kívánt, és reményét fejezte ki, hogy ez a beruházás is segíteni fogja a terület fejlődését.