Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahol nincs idő lazsálni…

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. július 27. 7:35

Telefon nélkül, a külvilág zajától nagyrészt távol sajátíthatták el a túlélés fortélyait azok a fiatalok, akik az idei harmadik székesfehérvári honvédelmi táborban vettek részt.

_DR_8058

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkezett 14-18 éves diákok sátortáborát a helyi Nagysándor József laktanyában alakították ki, ahol mindenekelőtt a katonai fegyelemmel ismerkedtek meg. A táborozók már az első nap airsoft fegyverekkel gyakorolták a tűzpárban való mozgást és különböző kötéltechnikák helyes használatát is elsajátították.

_DR_8130

Tavaly még három, idén már négy turnusban szervezte meg az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár a hagyományos, az elmúlt években a dandár védjegyévé vált, túlélő tematikájú táborát.

A hét élménydús és mozgalmas programjai között szerepelt akadálypálya, aknakeresés, kúszófolyosó, vadcsapda készítés, sátorból álcázott menedéképítés, tájékozódási és elsősegélynyújtási alapismeretek, szituációs épületharcászat, továbbá nyílt terepen, egymás ellen, rajonként szervezett paintball játék is.

_DR_8302

Az utolsó nap sport és sorversennyel, airsoft lövészettel és kibocsátó ünnepséggel zárult, ahol a „túlélők” kitartását, ügyességét, bátorságát, bajtársiasságát elismerésekkel és elbocsátó obsitokkal honorálták.

_DR_8483