Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahonnan a Duna-völgyet figyelik…

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 28. 11:39

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred medinai Réskitöltő Radarszázada volt Dr. Vadai Ágnes HM Államtitkár asszony laktanya látogatásainak utolsó előtti állomása február 27-én.

Mivel az utolsó három helyszín mindegyike a légtérellenőrző ezred alegysége, Lakatos Tibor mérnök őrnagy, a Réskitöltő Radarszázad parancsnoka tájékoztatójában a századra jellemző egyedi tevékenységi területeket emelte ki. Elhangzott, a század egyik legfontosabb feladata a Duna-völgyének, ezen belül is Paks védelmének a biztosítása. Emellett kiemelkedő a radarszázad mobilképessége, amely krízishelyzetben nélkülözhetetlen a veszélyeztetett területek védelme érdekében. A parancsnoki tájékoztatót a már megszokott rend szerint az állománykategóriák és a katonanők képviselőivel folytatott párbeszéd követte. Ezután az épület néhány helyiségének megtekintésével folytatódott a látogatás, amit a harcálláspont és az eszközök bemutatása követett.

A harcállásponton már ismerősen mozgott államtitkár asszony, mivel a medinai már a harmadik a felkeresett radarszázadok sorában. Érdekességként a század szakemberei bemutatták neki az SZT-68 U kis hatótávolságú lokátor telepítését, valamint az OBORONA nevű nagy hatótávolságú felderítő radart, amelyből már csak a medinai az egyetlen hadrendben lévő működő példány. A program zárásaként államtitkár asszonyt válaszolt a helyi sajtó képviselői által feltett kérdésekre.

 

1595873732