Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Airsoft szituációs élménytábor Mogyoródon

Szöveg: MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2021. augusztus 6. 20:41

A Honvédelmi Sportszövetség a Zen Sportegyesülettel karöltve - 10 és 16 év közötti korosztály részére - nyári airsoft szituációs élménytábort szervezett augusztus 2-6. között, a mogyoródi lőtéren.

airsoft_tábor (2)
airsoft_tábor (1)

Dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke augusztus 5-én látogatást tett a helyszínen: a mogyoródi lőtéren Vass Imre nyugállományú rendőr alezredes, táborvezető fogadta a vezérőrnagyot, ahol betekintést nyerhetett a résztvevő fiatalok napi tevékenységébe, a kedvezőtlen időjárás ellenére remek hangulatú, élménydús programjaikba.

airsoft_tábor (7)
airsoft_tábor (3)

A tábor lakói az airsoft fegyverekkel való tevékenység mellett, az MH Anyagellátó és Raktárbázis bemutatójának köszönhetően megismerkedhettek a honvédség egyenruháival, speciális felszereléseivel, kézifegyvereivel, illetve azok felépítésével, működési mechanizmusával is.

airsoft_tábor (8)
airsoft_tábor (9)

A csillogó szemű fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták dr. Sticz László vezérőrnagy elbeszéléseit, jó tanácsait, katonai élményeit, mely találkozás a katonai pálya iránti fogékonyságukat, orientációjukat, jövőbeni elköteleződésüket megalapozhatja.

Az „airsoftozáson” túl a fiatalok a táborban átélhették a közösség összetartó erejét, annak pozitív hatásait, egymás megbecsülését. A rendezvényen barátságok szövődtek, amelyek a pandémiás helyzet okozta bezártság után új értelmet nyertek. Megtapasztalhatták a versenyszellem motiváló hatását, a kitartás szükségességét, valamint a jól megszervezett programok révén gyakorolhatták az önálló döntések meghozatalát, a logikus gondolkodás fontosságát, illetve a döntéseikért való felelősségvállalást. A tábor egy hete alatt a diákok nemcsak szellemi, de fizikai téren is tovább fejlődtek, a feladatoknak köszönhetően állóképességük is fokozódott.

airsoft_tábor (4)
airsoft_tábor (10)

A látogatás zárásaként dr. Sticz László vezérőrnagy az élménytábor két legeredményesebb és legaktívabb résztvevőjét ajándéktárggyal jutalmazta.

airsoft_tábor (6)
airsoft_tábor (5)