Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mozgalmas nyár a Szurmay-dandárnál

Szöveg: Kresz Fruzsina | Fotó: Mercsényi Melinda és a szerző felvételei |  2021. augusztus 7. 7:19

Nemrég fejeződött be a szolgálati járandóságban nem részesülő önkéntes műveleti tartalékos katonák alapkiképzése az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál, máris új kihívás vár Ideiglenes Kiképző Csoportjukra (IKCS).

KF (4)

Augusztus 23-án újabb alapkiképzés kezdődik a dandárnál, ahol az MH Ludovika Zászlóalj (MH LZ) állományából huszonnégy másodéves honvéd tisztjelölt fog rajparancsnoki és rajparancsnok-helyettesi beosztást ellátni. Ennek eredményes teljesítése érdekében a tisztjelölteket az IKCS készíti fel az elkövetkezendő három hétben a Petőfi-laktanyában.

A felkészítés során a tisztjelölteknek minden olyan kiképzési ágat, illetve tárgykört oktatnak, amit nekik kell majd oktatniuk az alapkiképzésen Püspökszilágyban. Éppen ezért a felkészítésen a fő hangsúly az oktatási módszereken lesz. A cél, hogy a tisztjelöltek a felkészítés végére önállóan képesek legyenek foglalkozások megtartására, az oktatandó tananyag átadására.

MM (4)

A héten elkezdődött felkészítésre ellátogatott Sári László törzszászlós, az MH LZ vezénylőzászlósa, aki megtekintette a tisztjelöltek elhelyezési körleteit és az éppen zajló alaki foglalkozást.